s
s
s s

Sport en Gezondheid

Dat sporten gezond is zal niemand ontkennen. Als schaatstrainingsgroep Giethoorn beoefenen we allemaal sport. Hetzij schaatsen, fietsen, hardlopen of skeeleren. De een heel intensief en de ander één keer in de week.

Het bestuur en de trainers vinden een gezonde en verantwoorde manier van sporten erg belangrijk. Daarom zijn de afdeling sportgeneeskunde van het Diaconessenhuis in Meppel (SGA) en STGiethoorn een overeenkomst aangegaan om leden een sportmedisch onderzoek te kunnen aanbieden. Dit onderzoek, ook wel sportkeuring genoemd, is een handvat om op een gezonde manier sport te bedrijven. Klik hier voor meer informatie.

Onderdeel van de overeenkomst is ook dat de sportarts (Valentijn Rutgers) aan de hand van artikelen ons informeert over allerlei onderwerpen op het gebied van sport & gezondheid. Regelmatig verschijnt er een nieuw artikel. Zie hieronder de artikelen tot nu toe. 

NIEUW! Sporten en Antibiotica
Hitte en Sport
De Zweepslag
Een dikke Knie
Tips voor sporten in winterse omstandigheden
Hoofdpijn en Sport
Plotse Dood
Het Sleutelbeen (AC-gewricht)
Verminderd presteren door Allergie
 

Op internet is allerhande informatie te vinden over sporten. Zo ook over het trainen met een hartslagmeter. De resultaten uit je sportonderzoek kun je hier interpreteren en omzetten in trainingszones en trainingsschema’s. Ook zijn er verschillende sites over techniek en training op schaats, fiets en skeeler. Mocht jij ook een interessante site weten mail deze dan naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Zie hieronder de verschillende sites.

Herstellen van Inspanning
Fiets: hartslagmeter, trainingschema’s en fietstechnieken

 

 
   
© 2011-2013 Schaatstrainingsgroep Giethoorn